Jungle kuhinja

Supica od bundeve











Evo jednog recepta posle kojeg ćete poželeti da šerpa nema dno. :)


Šta vam je sve potrebno za 4 osobe:
2 supene kašike maslinovog ulja
2 glavice crnog luka sitno iseckati
2 čena belog luka sitno iseckati
1 kg bundeve iseckati na kockice
1,5 l supe od povrća (baze za supu, kocka, vegeta + voda)
malo soka od sveže ceđene pomorandže i malo narendane korice
3 supene kašike sveže majčine dušice
150 ml mleka
so, biber


Priprema:
Zagrejati ulje u šerpi. Izdinstati crni luk. Dodati belog luka i kockice bundeve i 2 minute dinstati. Zatim u to dodati supu, sok od ceđene pomorandže i narendanu koricu, 2 kašike majčine dušice i 20 minuta kuvati, otprilike dok bundeva ne omekša.
Izmiksati mikserom, začiniti solju i biberom i dodati mleko. Ukrasiti majčinom dušicom.


Extra savet: ko voli može da doda i kari, savršeno se slaže.
PRIJATNO!!!


Karbonara s bundevicama


Znam da ste navikli na 300 tona filozofije, što kaže Tomcaa, ali ja sam odlučila da se danas ne bavim grafovima, x i y osama, mislima i osećanjima a možda i obujem čizmice i obučem minjak ;) Podariću vas jednim ukusnim jelom koje sam upravo smazala. Jednostavno je za napraviti, kad odlučite da odvojite malo vremena od potrage za smislom života.

Dakle, šta vam je potrebno:

1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 bundevica (omanja tikvica)
4-5 kašika naseckane slanine, šunke ili dimljenog mesa
250 g širokih rezanaca, a može i manje :)
2 dl milerama ili slatke pavlake za kuvanje, može i kisela, a može i kajmak
ulje, so, biber

Iseckati luk i bundevicu na kockice, propržiti na ulju, dodati sitno seckanu slaninu ili dimljeno meso, propržiti sve zajedno. Za to vreme, skuvati široke rezance. Kad je skoro gotovo, dodati mileram ili pavlaku, promešati. OBAVEZNO dodati sitno seckani beli luk, biber i so. Služiti sa rezancima.

Prijatno!

Piletina u sosu od karija i kokosovog mleka (Indija)












Upravo sam smazala nešto iz indijske kuhinje. Zapravo kuvala sam za cimera jer mi je pomogao da ispravim rad. Pa smo jeli i pili vino i malo se zapili :) Želim da podelim s vama ovaj recept jer je zaista fantastičan.

Potrebno je:

500 g pilećih grudi
2 paradajza
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
koren đumbira
125 ml kokosovog mleka/jogurt/slatka pavlaka
1 čajna kašika curry-ja
2 kašike suncokretovog ulja
začinskog bilja (cimet, kim, korijander, karanfilić, biber, lovorov list)
čili
so
korijander (svež ili u obliku začina)

Priprema:

Iseckati luk, beli luk i đumbir na kockice, staviti u tiganj da se proprži. Kad je luk staklast, dodati kašiku curry-ja i na kockice iseckana pileća prsa. Pržiti dok meso ne pobeli, zatim dodati kokosovo mleko/jogurt ili slatku pavlaku, paradajz isečen na sitne kockice, začinsko bilje, čili i so. Kuvati 10-15 minuta na laganoj vatri. Kad je kuvano, posuti korijanderom, svežim ili sušenim, svejedno je.

Uz to, služiti pirinač. A, za piće - belo vino!

Prijatno!!!!

(fotografija je by me)

0 comments:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger