Evo jednog recepta posle kojeg ćete poželeti da šerpa nema dno. :)
2 supene kašike maslinovog ulja
2 glavice crnog luka sitno iseckati
2 čena belog luka sitno iseckati
1 kg bundeve iseckati na kockice
1,5 l supe od povrća (baze za supu, kocka, vegeta + voda)
malo soka od sveže ceđene pomorandže i malo narendane korice
3 supene kašike sveže majčine dušice
150 ml mleka
so, biber
Priprema:
Zagrejati ulje u šerpi. Izdinstati crni luk. Dodati belog luka i kockice bundeve i 2 minute dinstati. Zatim u to dodati supu, sok od ceđene pomorandže i narendanu koricu, 2 kašike majčine dušice i 20 minuta kuvati, otprilike dok bundeva ne omekša.
Izmiksati mikserom, začiniti solju i biberom i dodati mleko. Ukrasiti majčinom dušicom.
Extra savet: ko voli može da doda i kari, savršeno se slaže.
PRIJATNO!!!
4 comments:
Искрено, не волим претерана експериментисања са јелима, али супе су изузетак (волим све, све, све врсте супе). Можда научим једном да кувам па се вратим да поново прочитам овај пост :)
Ja obožavam da kuvam, pogotovo kad neko gleda :D i posle da pojede, tj. obliže tanjir. Btw, moj tanjir, moja supa :))
Aj' ne zezaj, nije problem napraviti ovo :)
:o :o :o ovo je moja najdraza juhaaaa!!! joj morat cu je spremit ovaj vikend!!!!mmmm
@Mala, takođe, moja omiljena supa, sad je sezona bundeva, idemoooo, bundeve na 1000 načina :))
Постави коментар