10.12.10

Trijatlonac

Opisaću vam jednog momka sa kojim sam izašla na dejt, pa možda ukupno tri puta. Upoznali smo se na kursu italijanskog jezika, i zapravo je on jedna vrsta onih smušenih i neshvaćenih frikova, mada veoma inteligentan i obrazovan. Dečko studira biologiju i bavi se ništa manje nego trijatlonom. Nikad se pre nisam interesovala za sportske discipline, ali onda sam ukucala u google naš svemoćni i videla kakav je to sport. Trčanje, plivanje, vožnja bicikla. Ne, prvo plivanje, pa vožnja bicikla, trčanje, 'bem li ga.

Kako to biva, malo smo se zadirkivali na času i izrodile su se simpatije. Razmenili smo skajpove i neki sošl netvork i krenuli da kontaktiramo malo češće. Slao mi je muziku, prvi put sam otkrila Amy Winehouse, onda neke druge izvođače. Flertovali smo preko skajpa ko budale, dok mi nije postalo jasno da je dečko operisan od svake vrste muvalačke strategije. Mislim, mogli smo mi da flertujemo još mesecima, ali i to dosadi. Pređi na stvar kad te molim, kao da stalno odapinješ strelu a nikad da je odapneš. Pročitah negde. Dobro, de, ja ću, kad se on ne usudi.

Nekako smo baš bili u čatu i pričali o italijanskoj hrani i šta ti ja znam. Pomislih ne bi bilo loše da mu pomenem restoran koji baš sprema izvrsne specijalitete, možda nasedne. Heh, možda. Nekako i sam taj "porođaj" je protekao veoma mučno. Uostalom ne bi se ni zvao "porođaj" da nije mučan. Taj proces "porađanja" jeste proces ugovaranja dejta, da ne biste imali nekih nedoumica, ko se sad porađa.

Dogovorismo se. U 20 h ispred katedrale. Došao je u ugovoreno vreme. Seli smo, naručila sam jedan Ramazzotti a on sok od jabuke. Haha, pa kako da zaboravim, on je sportista, ne pije. On je neku laganicu zatim pojeo, neke dinje sa šunkom, a ja sam lepo špagete fruti di mare, nek ide život. Cedili smo tu, pričali neke nebitne stvari, on o svom sportu, on o svom sportu, dobro, možda malo i o sportu.

Posle smo otišli u neki lokal sa živom muzikom, mislim da je išao neki bluz, ne sećam se. Sećam se da je dečko naručio bezalkoholno pivo. Da, opet zaboravljam, sportista. Ja sam onda naručila vino. I ajde, nekako smo se odlepili, uviđam kako mi posle čašice postaje sve lepši. Mislim, lep je, atletski građen, zdravo se hrani, zdravo živi, e, jesam pomenula da se bavi sportom?

Prati me kući. U blizini stanuje. Pešačili smo četiri km, pričao je o nekim sveštenicima, pitaj boga, nešto malo i o tome kako ima sestru a ima i brata koji se bavi sportom, ali ovaj tera bijatlon. Zatim da je on lično, ne brat, bio vicešampion sveta u trijatlonu kao junior. I da mu je cilj da se spremi za olimpijadu.

Nekako smo se i poljubili. I krene to. Počne zaista veoma lepo. Dogovorimo se za sledeći dejt. Došao mi je na dasci, na skejtbordu. Simpatično, možda nešto što sam oduvek želela, nekog da zajedno sa mnom proživljava tinejdžerske godine. Cool. Ubrzo sam stala na taj njegov skejt kao da učim, dao mi je ruku, prijalo mi je to nestašno ponašanje. Sve je delovalo tako nevino i slatko. Počeli smo da pričamo malo i o vezama. Mora se. "Meni treba u principu mnogo slobodnog prostora" kažem ja. On me pita: "Kako to misliš?" "Pa, mislim tako kao što sam rekla, ne volim da mi neko oduzima slobodu" (Budalo, sad znaš šta si rekla!) "Aha" .

Pošli smo dalje, već se i mesec pojavio i baš je bio romantičan, i jezero i klupa, mesec je imao čak i jednu zvezdicu koja je sijala. Još uvek nismo postigli nivo prisnosti da bismo se nekako držali za ruke ili barem radili na tome. Strejndž. Mi smo stranci. Dečko je izjavio iz čista mira: "Pogledaj, kako mesec izgleda, ko peder." I nikad neću zaboraviti tu njegovu rečenicu, valjda je hteo posebno da naglasi kako je konstelacija na nebu bila neviđeno bljutavo romantična, a mi dve morončine koje ne znaju da iskoriste to. Stigli smo u neku ulicu u kojoj je bilo najmanje tridesetak kontejnera za smeće, i tu nas je uvatilo. Strast. Sve je savršeno bilo. Išlo je i to s ručicama. Na svakih pet metara smo se strasno ljubili. Mislila sam u sebi, zajebi bre onu tvoju slobodu, dečko je pravi, inteligentan, simpatičan i dobro se ljubi. Šta ćeš više? Daj mu šansu, ženska!

I ženska mu da šansu. Trenirao je svaki jebeni dan posle faksa. Spremao se valjda za nešto. Ceo dan na faksu, sa mnom na skajpu, posle toga trening, 10 km trčanje, 2 km plivanje, 90 km vožnja bicikla. Pa da li je to normalno? Već sam odlučila, da ga korpiram, ne treba mi neko ko nema vremena za mene. Dogovorismo se opet za neki dejt, ići ćemo na sladoled kad se on vrati iz pitaj boga odakle. Stiže porukica: " Sorry, moram da ti otkažem, upravo sam sišao sa bicikla, vozio sam 180 km danas, ne osećam noge." Mislim u sebi, ne osećaš ni dupe a ni jaja više.

Pobesnela sam. Ispalio me zbog jebenog sporta. Možda nije ni imao nekog interesovanja. Možda su mu jaja otpala sedeći na bajsu. Okupiralo me negativno mišljenje. Ne, korpiraćeš ga pre nego što on tebi da korpu. Odmah i sad. Kurvanjski preko poruke. Ne zanima te. Budi đubre!

Uzimam telefon, šaljem mu porukicu: "Vidim da nemaš interesa, i mislim da je bolje da se više ne viđamo. Tvoja warm up faza je istekla! Želim ti sve najbolje!" Sent. Poslao je natrag: "Uveravam te da nije istina to što tvrdiš, ovih dana samo nemam vremena, imam obaveze na faksu a i treniram svaki dan. Ali, ako tako misliš :("

To je to bilo. Kratko a jebitačno! Sa nedovoljno komunikacije ali sa mnogo sporta. Skapirala sam da su profi sportisti frikovi kakvih nema. I šta oni time pokušavaju? Da se potvrde. Svaki dan sve više. A onda i žele da im se dive. A, ja ne želim nikom da se divim. I možda je tu puklo? Dabome.

23 comments:

Letnja Oluja је рекао...

''Daj mu šansu, ženska!I ženska mu da šansu.'' :D
Јадан дечко. Баш си га лепо шутнула. ''Tvoja warm up faza je istekla! '' :D Генијално.

ТоМЦаа је рекао...

Сви фанатици су фрикови. Плашим се да сам и сам некад такав. Јебена ствар, скроз. Добро је што си то уочила и шпицовала га у буљу :D

Анониман је рекао...

E da si sad vidjela moje lice i ruke kada sam pročitala cijeli teks, bio je to pljesak, bravooo!!!
obožavam te čitati totalno si cool, slobodna i što na umu to na drumu kako kažu, ja to volim!
Super si!
Pusa i lijep vikend.

D. је рекао...

Ja zelim da me zadivi, ali da ne moram stalno da mu se divim - zamorno je. Nisam mu obozavateljka, vec devojka, aman.

Mara је рекао...

Oštro, Jungle, nema šta! :D
Sportisti treba navijač(ica), muzičaru groupie, političaru glasačko telo, svakom zaluđenom umetniku neko ko će ga gledati kao božanstvo i stavljati, dabome, na prvo mesto... uh!
Lično, uvek glasam za rekreativce! :)

Gospodar Nevremena је рекао...

"Pobesnela sam. Ispalio me zbog jebenog sporta"
"Skapirala sam da su profi sportisti frikovi kakvih nema"
Grešiš devojko, silno grešiš! Na Olimpijadi u Pekingu, jedan od naših rvača (ne sećam se da li Davor Štefanek ili Kristijan Fris) je ispao u prvom delu takmičenja, ne dobivši priliku da se bori za medalju. Jedan poraz, bez prava na popravni, povratak kući. Čovek je plakao kao dete, njemu je srušena kula od karata, četvorodogišnje pripreme za to takmičenje, treninzi, odricanje zarad sopstvenog cilja i čist neiskvareni sportski motiv. On ne zarađuje milione, on želi medalju na Olimpijadi. Svako postavlja sebi cilj u životu, a to treba poštovati. Izvini što odužih, samo se ovde ne slažem s tobom.

Ipak, ti si izabrala pogrešnu osobu da sa tobom proživljava tinejdžerske godine...Želim ti da sledeći put imaš više sreće, nepogrešivost u proceni.
"Meni treba u principu mnogo slobodnog prostora"
"Pa, mislim tako kao što sam rekla, ne volim da mi neko oduzima slobodu"
Ipak to znači da si i ti sebi postavila nekakav cilj. Onda se drži toga!
Morao sam ovako...:)

Džunglica је рекао...

@Lujo, pa šta da radim? I njemu valjda treba vremena za mene :)

@Tomča, vidiš Nevreme se s tobom ne bi složio, ja ipak isto mislim da jesu. Nisam ga špicovala, zapravo bilo je tu još nekih pokušaja, ali mnogo mi je, bre, bilo žao.

@Zondra, veliko hvala! Da, ja i moja jezičina :) Pozdrav u Hrvatsku.

@D. lepo si rekla, zaista.

@Maro, sviđa mi se tvoj komentar. NIkad pre nisam razmišljala tako, ali navodiš me, ženo. Nije da ja ne bih da navijam...

@Nevreme, ne slažem se s tobom, ali ovde svako ima pravo na svoje mišljenje :) Ja, nešto iskreno ni ne verujem u taj neiskvareni sportski motiv. Kao što sam rekla, sve su to frikovi za dokazivanjem...poštujem to. Ali, onda ja treba da poštujem što on neće imati vremena za mene, zarad drugih prioriteta, a to ne mogu.
S druge strane, možda i jesam pogrešila u proceni, možda sam shvatila to njegovo "nemanje vremena" kao "nemanje interesa" i požurila da ga šutnem. U svakom slučaju, bilo mi je jako žao.

Retka Zverka је рекао...

Možda nije lepo od mene, ali stvarno sam se ismejala. Mislim, sestro, dobro si postupila kada ga već nisi šutnula u muvalačkoj fazi. Ne vidim da je tu pao neki seks ili nisam shvatila. Elem, ono što sam pomislila je da je tip garant izdepiliran tamo gde ti možda (još) nisi, pa bi i to bio turn off. Znam, odvratna sam. :) Ali, ko bi i mogao da kreše kada ostavi jaja na bajsu, osim full seksualne energije. Dobro, da ne ispadne da je sve u seksu. Kada sam pročitala ono za mesec, pomislila sam: "Ma, nosi se bre u pizdu materinu." Ej, mesec i peder. Možda je on latentni, ko zna.

P. S. Šta je Ramazzotti (a da nema veze sa Erosom)? Da, i, mislim tip koji pije sok od jabuke. Ma idi bre. To mi je onako baš najgori izbor soka. Osim onih otmenih ceđenih, razume se.

ТоМЦаа је рекао...

Извињавам се што опет упадам у разговор, али нисам хтео да кажем да је он фрик за доказивањем (нисам баш сконтао то како треба), већ да ће све остало подредити том свом циљу (у овом случају, спортском). Дакле, њему можда није поента да се докаже, али свакако му је поента да по сваку цену испуни свој циљ. Е сад, у складу са твојим циљем, ипак је добро што си то уочила и предупредила...

Gospodar Nevremena је рекао...

Ih što volim kad mi neko kaže da se ne slaže sa mnom! Uglavnom i meni je bilo žao na kraju, kako se sve završilo, a kako sam krenuo sa čitanjem situacija je obećavala...:(

A ima neiskvarenog sportskog motiva, samo što oni pravi sportisti nisu dovoljno medijski eksponirani...o ovome bih mogao do ujutru...ali nije vreme ni mesto...

Džunglica је рекао...

@Zverkice, ma kakav seks :)) Tek smo se upoznali. ALi bilo je potencijala, krenulo to...Nemam ništa protiv depiliranja :)a ni protiv bio-ljudi.Sis imali smo svu romantiku ovog sveta, a uvatilo nas u ulici punoj kontejnera :D Strast ne bira ni mesto ni vreme.
Ramazzotti je alkohol :) Nešto slično ko naš pelinkovac.

@Tomča, baš mi te se tako zove :P Ne, ali svakako jeste fanatik, nisi mnogo pogrešio. A fanatici jesu frikovi. I plašim te se, čoveče ;)
Ma moj cilj, malo oće malo neće. Eto i kad se odlučim pružiti mu šansu, onda nisam prioritet, pa ne može to tako!! :)

@Nevreme, nema mi lepše uživancije nego se s tobom složiti oko nečega. Ali, valjda ti je nadimak tako zajeban, pa navlačiš oblake ;)) LOL
Ne mislim na Dejvida Bekama koji lakira nokte i pojavljuje se tako u memdijima, pokazujući da je neka vrsta seks simbola i šta ti ja znam. A ne mislim ni na one petlove na terenu, što im je najbitnije kako će im izgledati traka za kosu i koji broj će da žvajznu na triko. Ne!
Mislim, generalno, šta je to u ljudskom biću šta ga tera da svaki dan trenira, ruinira i muči sebe do maksimuma, pije tablete protiv visokog pritiska i naposletku brži stari? Pa, zajebi ti te ciljeve! ALi svakom svoje. Meni je kao i tebi žao, i još više. Ali dokaz tj. potvrdu čovek treba da nađe u sebi samom a ne kroz divljenje drugih. A žene vole da su, eto, na prvom mestu, kakav sport...

ТоМЦаа је рекао...

А заштО ме се плашиш? :D

Džunglica је рекао...

Tomča, plašim se za tebe, oću reći ;) Ne valja preterivati ni u čemu :D pa šta god to bilo...

ТоМЦаа је рекао...

Јој како ме подсећаш на неког... Да ли сам то ја или само сам то ја? о_О

Али у праву си, генерално. Мада ја остајем фанатик кад решим да будем фанатик и то је то :)

Milja Lukić је рекао...

Da ti se tip svideo, onako baš svideo, da si odvalila za njim, ne bi ti smetalo ni da trenira po 20 sati dnevno. Još bi mu štopovala i vreme ili se na neki drugi način uključila u ono što mu je vrlo bitno.
Kad naiđe sledeći koji će da ti skida zvezde s neba, opet će biti isto ako "nema hemije".
Poenta? Nije bitno šta on radi ili ne radi, već kako ti reaguješ na njega.

Džunglica је рекао...

@Tomča, pa budi onda fanatik, kad 'oćeš :))
@Miljo, grešiš u ovom kontekstu, sviđao mi se, a i hemija je počela da radi. Jednostavno sam to njegovo "nemanje vremena" interpretirala kao "nemanje interesa" i dala mu korpu preventivno :) Eto tako reagujem, oštro :P

Jelena Karakas је рекао...

ahahah nekada je uzasno zabavno zaviriti u neki tako tudji svet. gde 180km nije brojka ne briznometru. vec molim lepo ima veze sa pedalama. amo. tamo.
stvarno zanimljivo.
ali dosadi :)
sad nadji nekog asportskog :)

Džunglica је рекао...

@Jelena, dobro mi došla! Zanimljivo je, jeste, i upravo tako, dosadi. :))

Стефан Јањић је рекао...

Хахахах :) Разбила си моје предрасуде овим постом :)) Ја сам (откад пратим твој блог) мислио да ниједан дечко не може тебе да испрати, а десило се обратно: овај је превише fast за тебе :Р Локал са живом блуз музиком? Где? Где? :)

Marjan Paradoksija је рекао...

Xexe, ponovo si me slatko nasmejala! Kako li je u svemu našao vrema da uči 'talijanski, a ne nadje ga za devojku! Čudan neki lik, sa okrenutim prioritetima. No dobro, što je bilo do tebe... šansa mu je data :)

P.S. Trebala si da ga otkačiš čim se "ogrešio" o Mesecu! Mesec, pa peder! Ih bre, pa šta ima lepše od noći punog Meseca, dok pirka povetarac vi šetate i držite se za ruke, poljubac na nekom ćošku ili klupici,... Odmah mi padne na apmet Sting (Sister Moon, There's a Moon over Burbon Street,...)

ТоМЦаа је рекао...

Џу, није да хоћу, ал' таква ми конституција, јбг ¦D

Džunglica је рекао...

@Stefane, šta da ti kažem, srušio ti se mit :D
U taj lokal dođu različiti izvođači :)

@Pardoksijo, pa da i ja se pitam. Eto, što kaže Stefan, nisam mogla ja to da ispratim, nikako da ja dođem na red, bre!!
Meni je bila simpatična konstrukcija za mesec. I nije bio pun, već mlad i baš je izgledao nekako slatkasto :)

@Tomcaa, teraj onda samo ;))

electrasdreams је рекао...

Ih, pre svega zabalavih zbog Ramazzottija.
Za nog-aut svaka čast. Ja bih i pre.
Nekako mi ne liči na sportistu. Pre mi liči na tupadziju.

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger