20.2.11

Samo malo bacam hejt na februar

Volim ovakva raspoloženja. Pijem kafu, i naletim na post o fekalijama, dobar inače. Ali mi u tom momentu nije bio. Pročitah ga do kraja, kako bih drugačije. Tja, ko mi je kriv kad pijem i surfujem po belom netu.

Napolju je pingvin, nadam se onaj poslednji u ovoj dekadi zime i počeo je da pada onaj odvratni, mokri sneg što ne ostaje. Sve je vlažno, hladno, i mračno i gde god se okreneš neka tuga i depresija. Ljudi, što ste depresivni toliko?

Dobila sam godišnje sledovanje bronhitisa. Jedno po februaru, to mora da bude. Čisto ono da dokaže da nisam od čelika pa me baš lepo isfaširao. Ali, ne dam se ja. Dok je meni mene - ima da nam bude dobro.

I da, upalo mi u oči koliko je ljudi bolesno i ima temperaturu, a mesec februar je inače dobio ime od lat. reči februare što znači "čistiti". Čistiti šta? Možda sneg. Zapravo je februar mesec temperature od lat. reči febris - "temperatura".

Uskoro će maškare. Da li treba da ponavljam koliko mrzim to sodomovanje i bludničenje pod maskama? Kao teraju zimu terajući se međusobno, razvaljujući se od alkohola i seksa. Ako je teraju, evo, staviću i ja svoju periku, zajahaću metlu i odoh da orgijam. Ali, kapiram da će zima da potraje do aprila.

Mesec je naduven ko dve polovine dupeta zajedno - odnosno onaj smajli što se da videti na skype pod rečju "mooning". Magla je napolju danas, uostalom ko i svaki dan skoro. Scenario kao u horor filmovima. Još samo fali neki Džek Trbosek da iskoči, i raspori nam stomačiće, a onda dostavlja pošiljke po kućama. Sećam se te serije, od tada se plašim crnih očiju, a njegove su bile u svakom kadru za videti. Nisam se nikad zaljubila u nekog s crnim očima, jednostavno, jezive su. Izbegavam.

Vraćam se u svoju pećinu, ovo je bilo par osvrta na neko jajkasto raspoloženje, o febraru sve najgore. I treba da je kratak kad je tako smoren. Što je najgore, totalno sam hladna i neosetljiva prema svemu. Đubre sam danas. Imam pravo na to. Promeniće se u svoju krajnost, čim mesec oslabi par kila i skine pojaseve za spasavanje.

Opet mesec kriv? Treba mi neki univerzalni krivac. I odoh da menjam ovog patetika na gruvšarku. Ona bila mlada, a on neiskusan. Posle se udala za inženjera Beogradske mostogradnje, a on postao golman u podrum ligi. Pustiću neki pank. The Clash.

13 comments:

ТоМЦаа је рекао...

А месец траје колико и месец... А сви ови мало дуже.

Проћи ће те, сигурно. Само одвали то до даске и фурај даље. ;)

D. је рекао...

Kod mene je mrtva trka na playlisti da pustim nesto besno da me razbudi (RATM) ili neku patetiku pa da se jos vise uvucem u sebe.
Ovo su dani koje je najbolje provesti u pidzami.

SMiliCa је рекао...

Februar brzo prolazi. Srećom :D

Letnja Oluja је рекао...

Фебруар је мој месец. Тад ми је рођендан. И најкраћи је. И обично фебруаром никад не морам да учим. И такоц.
:*

Анониман је рекао...

Vjeruj da sam suprugu čitala tvoj današnji post, baš si nas nasmijala, super si!
Želim ti brzo ozdravljenje i šaljem kiss.

Lilly... је рекао...

Još malo pa je gotov, već sam lagano umorna i od zime i od maškara i od srčeka... Proljeće čuješ li me??? :D

Milja Lukić је рекао...

Ih, Jungle, kako to da se plašiš crnih očiju? Znaš li koliko takve oči umeju da budu lepe! Kao zrna grožđa, pa još svetluckaju.
Rado bih zamenila ovo svoje plavetnilo za krupne crne oke.
Ozdravi što pre, i februar će ti biti lepši.

Анониман је рекао...

Danas je već 21. Sad će brzo još ovih par dana :) Ozdravi :)

Dokona Popadija је рекао...

Čekaj samo da ti mačke zaarlauču pod prozorom!

Džunglica је рекао...

@Tmc, februar polako prolazi, lepše vreme dolazi, evo, zapadalo ovde, ima ga oko 5 cm po krovovima :))

@D., u pravu si draga, u pidžami uz filmove i čaj ili toplu čokoladu ;) Stavi nešto što ne bedači, jebeš patetiku ;))

@SMilice, a s njim valjda i moj bronhitis :)

@Olujo, lepo tebi i februaru, blago vama :*

@Zondra, neverovatna si :D Hvala, drago mi je da sam vas nasmejala. Kiss i veliki pozdrav i vama.

@Lilly, ovde su visibabe već uveliko počele, ali opet ih je sneg zatrpao juče..Nadam se da su ovo poslednji trzaji zime. :) I meni je dosta!

@Miljo, pa jer me podsećaju na Džeka Trboseka, znam da je suludo, ali nisam ja rekla da su ružne, naprotiv, uvek ta scena kad ih vidim. Srećom, retke su :D

@Sophie, još 7 dana, a onda ću da se žalim na mart ;) hihi

@Dženita, pretpostavljam da tebi već arlauču, jes' imaš pravo, šta ima gore nego slušati mačje zavijanje? :D

Hvala vam svima! Viva la France ;)

Miodrag Ristic је рекао...

...i još si propustila žurku kod najbolje drugarice! Baš te krenuo neki bakzuz. Ako ti dosadi Clash probaj da nadješ neku staru stvar od Igi Popa, npr. "Fun time".
Da oteraš maler...

Unknown је рекао...

Stvarno si u pravu-vidim i na blogovima da vlada neka opšta depresija :)

Pu februar, pu :)

Džunglica је рекао...

@Miodraže, bila sam na prvom delu večeri :)Rakijica, mezence, torta, a posle toga malo ture po kafićima, diskoteka je morala s moje strane da otpadne, nažalost. Uzgred, ovo je najbolji predlog do sad. Iggy ide kompletan... :)

@Milko, pu pu! :) Uvek sam ja u pravu :))

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger