9.4.11

Razmeštaj

Znate onu foru, dosadi vam vaša soba, nameštaj, stvari i želite da sve pobacate u pičku materinu i da uskočite u minimalističke vode?

Ceo život sakupljam stvari ko hrčak, ne radim to namerno, ali treba za ovo - treba za ono. Blago rečeno, od svih tih stvari što sam mislila da iskoristim, samo sam ukapirala da trebaju, ni manje ni više, nego za - kurac.

Izvinite me što psujem. Naprosto moram. Jer, kad nakon dvadesetak i više pomeranja jebenog nameštaja, i dalje niste zadovoljni, onda je vreme da promenite život, ne sobu, ne krevet, ne pisaći sto i ne prokleti orman - već život.

I tako, u celom tom pomeranju, ima nešto pozitivno - kratkoročno, doduše. Vidite sa koje strane pada najviše svetlosti, kako je pogodno premestiti pisaći sto, uviđate da imate previše ili premalo stvari i da ste počeli da bacate višak.

Ali, nemoj posle da žalite za bačenim viškom. Zapamtite: Jebene stvari vam neće trebati u životu. Postoji razlog što želite da ih bacite i postoji razlog zašto ste ih vukli.

Pomeranje nameštaja ima, za divno čudo, i negativnih aspekata kao što je npr. izgreban laminat, bubice i paukovi koji izmile niotkuda, a najveća je fora što ne postoje mobilne utičnice. Mislim, produžni kablovi da, ali onda će vam soba ličiti na jebeni zmijarnik.

Dakle, riktate se prema utičnicama. Jer, iskreno, trebaće vam za vaše skalamerije, kompjuter, boksove, lampe, kurce, palce i, dobro je da ostane još koja slobodna. Optimalno je da se nalaze svuda. Znam da preterujem, ali imajte u vidu da, ako ste ko ja, skloni pomeranju životnog prostora, utičnice će vam biti trn u oku.

Što se tiče prozora, znamo da se ispod njega nalazi radijator. Fora kod toga je što ćete možda poželeti da stavite krevet do prozora, ali ostavite dovoljno prostora da možete da se provučete iza kreveta do prozora i otvorite ga, operete itd.

Zapamtite, koliko god potkrovlje delovalo privlačno, nećete se usrećiti. Kao neka kancelarija, neki lounge kad vam dođu gosti - ok. Ali, kao soba, ne. Jer, kad tad ćete poželeti da razmeštate stvari po sobi gde boravite, a onda ćete se razočarati što ne možete da stavite orman baš tamo, jer je baš tamo - strana od krova.

I dosta sam drobila. Sad na posao. Stvari se neće same od sebe pomeriti.

14 comments:

ТоМЦаа је рекао...

Надам се да ћеш успети да се усрећиш са тим померањем и избацивањем ствари данас... Све то је јако напорно, осим ако ти је стан заиста од лего коцкица :)

Иначе, ја живим у поткровљу и баш ми је кул. Спавам испод стране крова, окренут ка прозору. Оно што не ваља је што морам да пазим како устајем (то је већ стечени рефлекс, ионако пазим кад пролазим кроз врата итд), остало је мање-више сасвим у реду. Али ти и ја се разликујемо по томе што сам ја хрчак само за папире и сличне ситне ствари које се угурају у фиоке и опет је све чисто. Минимализам... :)

sopranovsky је рекао...

Najgore kod pomeranja stvari je sto odlazes to 1000 godina, pa kada se na kraju setis da to uradis onda to traje jos toliko. Svako sredjivanje se ne moze ostaviti na pola, mora da se dovrsi ili nastupa totalno sranje :-) E, i ono sa potkrovljem si lepo rekla! Privlacne si savete dala, ali ne verujem da se mnogo ljudi pridrzava toga (ja sam medju njima :-))

Dragana Amarilis је рекао...

Uff, imala sam, doduše davno, tu fazu u životu, kada sam nekoliko puta godišnje pravala novi raspored nameštaja, prošlo me. Sada nemam želju ni da pomerim pikslu, uvek mora da bude na istom mestu, možda to ide s godinama,
INače i ja kao i ToMCaa obožavam potkrovlja, živela sam u jednom, desetak godina, i isti slučaj, iako sam se pribojavala, nikad nisam udarila glavom u kosinu.

Lično, ne volim minimalizam, ali srećan ti posao gazdarice :-)

Анониман је рекао...

tebe baš drma proleće ;)

Milja Lukić је рекао...

Minimalizam možeš sebi da dopustiš samo ako imaš dovoljno prostora. Nek ti je sa srećom!

Džunglica је рекао...

@Tomča, nadam se da neću sutra imati upalu mišića od guranja ormana, vitrina, kreveta i stola :D Što se hrčkova tiče, ne razlikujemo se. Papire skupljam i ja, tako da... Potkrovlje može da me zaboravi. Jednog lepog dana kad budem imala neki lep lounge ili sobu sa terasom. Inače, ne više. Dosta je :)

@Sopranovsky, e, tu si u pravu. Sređivanje ne može da se ostavi na pola, i ne možeš da ga uradiš površno, inače nije to - to.

@Mamarilis, hvala draga :)Samo nešto nek se menja, pa makar bio nameštaj. Ne verujem da će me to ikad proći, suviše dugo traje :D Ali, videćemo. :)

@exx, bogumi, drma, kako ovako, tako onako i svakako. Čovek može od tog drmusanja samo da profitira ;)

@Miljo, dopustiću ga jednog dana, ne zvala se džangl :D Ima da mi dođete u goste i da se pitate odakle vadim šolje za kafu :D Eh, da, ako budete nešto poklanjali, ne primam više ukrase i te džidža bidže :D

electrasdreams је рекао...

Ja nikada nisam skupljala stvari. Bacam odmah i sada pa sam pomisljala i da gresim. Izgleda da ne gresim.

Džunglica је рекао...

@electra, ne grešiš :) Ja ću odsad da se prebacim na tvoju metodu. Sve u smeće! :))

Letnja Oluja је рекао...

Ала си вредна! :D Само напред Џангл!
Знам колико смара цела ствар са утичницама. Око њих се врти свет. О Света Утичница у коју иде продужни за све могуће каблове око компа, интернета и лап топа, евентуално пећи. Колико то зна да смара.
Али свака промена је добра ;) Знам да си на крају лепо распоредила све.

Džunglica је рекао...

@Letnja, sad je ko u apoteci :)Jedino je vreme da se selim. Smorilo me više :) Čak ni premeštanje ne pomaže..

SMiliCa је рекао...

Pomeranje nameštaja ima jako negativnu posledicu: skoro nikad čovek ne bude zadovoljan.

Džunglica је рекао...

@SMilice, baš naprotiv, ja uglavnom budem zadovoljna. Ali, kad već nemam više mesta na koje ga nisam pomerila, tj. kombinacije, vreme je za promene na globalnom nivou ;)što će reći - stan, ili nešto još :))

Стефан Јањић је рекао...

Ако треба нека помоћ, зови нас :) Мислим, не за давање идеја о размештају, него за ношење намештаја :)) Мада контам да смо закаснили. Кад правим ред у соби, обично то не буде размештај већ бацање глупости. И увек, али увек, без изузетка, бацим бар једну ствар која ми је касније ипак била потребна.... :(

Džunglica је рекао...

@Stefane, sve već gotovo :) Zaboravi tu stvar što ti treba i šibaj dalje ;) Tako ja - ću - pokušati - u budućnosti - da - radim. :))

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger