28.10.10

Pornićari, debilizam i Edvard Makazić

Ispričaću vam nešto apsolutno netipično za mene. Pre par godina beše mojoj drugarici rođendan i ja odlučim da se ekstra doteram i skockam. No, to ne bi bilo nimalo neobično, već beše neobično što sam, eto, htela da probam nešto novo i uludila se da stavim veštačke nokte. Ali prvo da ih kupim. Otišla sam zajedno sa drugaricom u neku drogeriju da izaberemo parčad plastike. Bilo ih je svakakvih tamo. Devičanskih, onih za svadbu, lepih belih sa naslikanim mustrama, srebrnkastih, crnih odvratnih, emo, gothik sa paukovim mrežama, rozih, kurvanjskih, crvenih. I ja odlučim da uzmem neke od 2 cm frenč, sa nekim mustrama. Nije da nisu podobni za češanje nepristupačnih delova leđa, ipak odvažih se. Platih neku sumicu za njih.

Došla kući, moja drugarica će da mi stavi. Ja sam invalid što se tiče toga. Nokti, frizure, ma degenerik. I uzela ona meni da stavlja ta čudesa. Palac, sjajno zalepljen. Divno izgleda. Može da paše uz svaku scenografiju. Uradila ona meni i preostalih devet, ja oduševljena. Niko lepše nokte, nikad lepši nokti, savršenstvo izgleda. Šuting noktiju, ruku, east coast, west coast. Loženje i paljevina. Dabl dabl.

Ljudi moji. Strašno. Gledam šta ću da obučem i kako da prezentiram te nokte, koji ću prsten. Itd. A, znam, uzeću ovaj deo i mini suknju. Majica je imala dugmiće, a minić je zahtevao hulahop čarape. I sad vi možete da zamislite. Sa grabuljama, zaista sam se ponašala kao degenerik. Uzela da oblačim najlon čarape, naravno ode jedna žica. Krećem da se spremam, grabim onu odeću kao Edvard Makazić. Došlo mi da plačem. Da stavim make up, nema šanse. Srećom, moja drugarica je bila tu i pomogla mi da se očešljam i obučem. Strahota. Mislila sam, ako mi sad pukne veštački nokat, puknuće mi moj ispod njega, odlomiće se skroz. Odvratan osećaj.

Došla na žurku. Svi gledaju u nokte. A ja ko debil držim onu čašu šampanjca, bitno da lepo izgleda. Smeškam se kiselo kroz zube. A, šta ako? A, šta ako? Jao. Izvini drugarice, moram časkom do toaleta. Proklinjem zvezde, i veštačke nokte i sebe i najlonke i, i.... Popizdela sam. Očajna. Nekako ću, šta sad. I upraksiram se. Izađem konačno, odlučivši da do kraja večeri ne pijem ništa više. Sijala sam s noktićima, seckala sve oko sebe i sebe. Ali bili su za fotografisanje i za pornićarenje.

Došla kući, nakon duge večeri. E, nećeš mami svojoj, sad ću vas skinuti, nema teorije da spavam obučena u nokte, i neprijatni su i bole me i bojim se da će da se izrvnu. Fuj! Smeće! Odvrnula sam toplu vodu da probam malko da ih odmočim ne bi li se onaj lepak smekšao da skinem đubrad. Neće. Nije hteo ni za deset minuta da popusti. Već sam počela da cvilim i na kraju sam ih lepo sama čupala i strugala. Užas, nikad više. Duboko u sebi osećala sam se ko kreten. Kretenski kreten i invalid.

20 comments:

Retka Zverka је рекао...

Sad bar znaš kako je mučno kad imaš duge nokte i kada sa njima ne možeš da podigneš ništa teže od kašike. :) Puštaj prirodne kandže, to je baš lepo. Barem meni.

Džunglica је рекао...

M'jok, uopšte nisam ljubitelj kandži, ali htedoh da probam. Uostalom totalno su nepraktični. Negde sam čitala da ti je radna sposobnost snižena ne znam za koliko procenata. Ah, da zaboravih da napomenem, kuckanje po tastaruri ne ide, vala, nikako. Više volim kad su kratki i lepi i da sam radno sposobna u svakom smislu :)

Retka Zverka је рекао...

E, sad... :) Mene ovi moji pornićarski ni u čemu ne remete. Čak naprotiv. Hiperprodukcija, sis. :))

Kajzer Soze је рекао...

Ahahaha, ja volim da pustim prirodni nokat, posebno onaj na malom prstu, dobro dođe za češkanje uveta :))).
A post ti je super, baš me je zabavio. Što bi moja darling rekla - trpi skote zbog lepote.

Unknown је рекао...

Pa dobro, nokti su ispunili svrhu-noć je bila duga :)

c,c,c..:)

Džunglica је рекао...

@Zverko, ne sumnjam kakvim se sve veštinama služiš, možda se njima zakačiš i za drvo :D
@Kajzi, kažu ljudi, da se takav nokat zove golubarski :)) Hm, post je mlaka voda, totalno ispod kriterijuma, ali hvala i drago mi je ako si uživao čiajući kakve muke mi žene imamo :D
@Milko, da noć je bila duga i nezaboravna. :))

cen3fuga је рекао...

:)))
secam se nekih momenata iz proslosti gde jedna talentovana barbika nije mogla hitno da okrene telefon zbog dugih joj. bilo je to davno, na brdovitom balkanu u doba brojcanika... sada verovatno pusta jos duze u svetu tach skrinova.

cen3fuga је рекао...

zaboravih dodati, da uglavnom prija kad prolaze po maljavim mi grudima...

:)))

ТоМЦаа је рекао...

Е кеве ми, баш су глупи ти дуги нокти. Значи баш, баш. Драго ми је што си испала дебил, ко ти је крив :P

Džunglica је рекао...

@Arsenije, dobro došao, evo sad i oficijelno na kafu :) Ma, ok kad su prirodni, ali gadno je kad nisu tvoji, onda nemaš osećaja ni zašta. DA, da češkanje i još ponešto može s pornićarima ;))
@Tmc, nisam ljubiMAC, izgledaju lepo kad su frenč i doterani, ali ja ne mogu da radim ništa s njima kad nisu moji, a da puštam neću.:)

ТоМЦаа је рекао...

Ама :) Знао сам да на то циљаш. Из првог коментара сам избрисао део "нокти не морају бити дуги да би могли да изгледају лепо и дотерано" (или нешто у том смислу). Свеједно, разумели смо се :)

Džunglica је рекао...

Tmc, u međuvremenu više volim kratke, štreberske i negovane... ;)

Gospodar Nevremena је рекао...

Jednom me je sestra iz dosade pitala da je naučim par akorda na gitari. Kad sam video koliki su joj nokti odustao sam...mislim stvarno, nije u redu...

Krvolocna Barbika је рекао...

Ja ne mogu sa noktima,pa to ti je.
Sto kazes "kao invalid" sam :D

Стефан Јањић је рекао...

Све је кул, али реченица "nema teorije da spavam obučena u nokte"- хахахахахахаха :)))) Царице :)))

Cure For Pain је рекао...

Hah, genijalan tekst. :D
I, uopšte nije ispod kriterijuma, skroz je utilitaristički. Od tebe sam naučila da nikad ne poželim da stavljam veštačke nokte i da ne stavljam jaja tamo gde piše da ne treba da ih stavljam. :P

Zli podstanar је рекао...

Tri mjeseca truda i ne trebaju ti plastični. Imam poznanika koji ima prirodni nokat na malom prstu, neobične dužine. Ne znam šta će mu to. Ne družim se s njim.

Džunglica је рекао...

@Gospodaru, hehe, ne bi ona ni mogla s noktima, sviraš gitaru? cool :)
@Krvoločna, kao što si videla, ni ja :) Ma i da su želirani no way!
@Stefane citatoru :) hvala
@CFP, hvala, moram da pogledam u rečnik ovo "utilitaristički" hehe, vidiš, blog nekad može da bude koristan ::)
@Zlićo, sve, ali poslednja rečenica, pala sam ;)

nastasja је рекао...

:) sad te pronadjoh i ubuduce cu se zadrzavati tu ;) da znas samo ...

volim nokte, prirodni su najbolja varijanta. ali, i sama sam jednom prilikom, iz (svog) nekog moranja stavila te vestake sto se lepe - i NIKADA vise!!! prosto sam unistila svoje tim super lepkom... presela mi i lepota i sve... tako da mi ovaj post nije bio smesan, kapiram te ;)

Džunglica је рекао...

@Nastasja, dobro mi došla! Osećaj se prijatno ovde! Sve si rekla ;)

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger