3.4.11

Oni mogu - da obore žene s nogu

Mišljenja sam da muškarci nikad ne odrastu. I to je dobro tako, jer, kako bi se žene inače osećale superiornije? Dakle, svi muškarci su infantilni.

Negde duboko u podsvesti tinja taj njihov dečački duh, zapravo, on se nikad ni ne gasi. Ali, da li bi mi žene ikad pomislile da oni sve to rade zbog nas? Jer, baš ih boli uvo da se takmiče između sebe, ko će brže s viljuškarem da prođe kroz fabriku, ko će pre da se uspentra uz drvo ili bolje da upravlja autićima na daljinski.

Recimo da su to radili kad su bili mali klinci još nedovoljno zainteresovani za Milice, Marice i Slađane. Ali, kad su fizički odrasli, a u duši i dalje ostali deca, imaju tu potrebu da zadive nas žene na taj neki detinji način.

Evo primera da ne mislite da bulaznim nešto. Sećate se onog posta o trijatloncu? E, dotični je pokušavao na različite načine da me zadivi kako, eto, on može dobro da vozi skejt i šta sve može da uradi. Takmiči se za potvrdu koju će da dobije. Nema veze što se stidi da baci neku dobru žvaku, on savršeno vozi skejt.

Drugi primerak pokušao je da me zadivi na rolerima. Neskromno ću reći - razbio je! Toliko se lomio da pokaže kako on to može, i uživao je u sebi i svom spektaklu. Vozio je kao profi klizači na ledu, unazad, pravio piruete, kočio sa strane, bio faca i zadivio me, moram priznati. Toliko, da sam morala da ga poljubim, jer, jel', on je to zaslužio, a, bogami, i očekivao od mene.

S druge strane, meni to prija. Osećam se ko nemoćno žensko, mislim na skejtu, da ne bude zabune, a i na rolerima. Znam da je sve to njihov način zavođenja, i prihvatam tu igricu, kako bi drugačije. A, rado pristajem i da mi pokažu kako oni to rade. Meni, realno, i nije stalo da naučim da vozim te točkiće, ali mi je stalo da oni pokažu koliko su moćni. Oni uživaju u tome, ja uživam u tome i svima je dobro. Najlepše je posmatrati tu njihovu reakciju dok se trude, tada su mi najslađi.

Kasnije kad sa rolera pređu na kola, onda počnu da prave kristijane po gradu, i da dodaju gas na semaforu. Nikad neću da razumem ovaj fenomen. Nije bitno koliko je on intelektualac, doktor, ili igrač u drugoj ligi, mora da doda taj gas na semaforu da sve pršti. Mora da se zna ko je najpotentniji na semaforu. Mislim, to je providna igra, i svi znaju to, ali opet to rade. Očigledno da im je negde duboko usađeno u svest, to pokazivanje "da oni mogu - da obore ženu s nogu".

Najsvežiji primer datira od juče. Legla sam na klupicu da se sunčam, i pored mene je protutnjao jedan mali monster truck. Pomislila sam kako su dosadna deca i baš moraju da ometaju moj mir, dok sam zamišljala da se nalazim negde na Karibima i uživam na plaži. Uzdigla sam glavu i primetila da su neki dečaci stajali malo dalje i upravljali tim automobilčićem, dečaci od četrdeset godina.

Prvo mi je bilo smešno, a onda mi je postalo i veoma interesantno, jer sam, duboko u sebi, znala da oni to rade da zadive nas žene. Nije bitno što je to infantilno do bola, bitno je to da oni imaju nešto čime upravljaju i da to dobro rade.

Auto na daljinski je prašio po šljunku, kočio, preskakivao neke prepreke, zaletao se, radio svakakve pizdarije, a njime su upravljala velika deca koja su imali taj neki skriveni cilj da pokažu svoju dečačku maštu i time potvrde žensku superiornost. Komponenta "muvanja" nije ni ovde izostala, pa se mali automobilčić zaleteo, naglo zakočio tik do moje klupice i pokušao da se popne vertikalno do mene. Šta je usledilo potom?

Pogledala sam u pravcu čoveka koji je upravljao "vozilom" i nasmešila se. Šta bih ja drugo? On je to želeo i to je dobio. A, ja sam dobila potvrdu da je to uradio zbog mene. Dečaci...

39 comments:

Letnja Oluja је рекао...

Ихихи, ја не могу да престајем да им се смејем кад видим такве покушаје. То ми је некако безвезе. Курче се јадни, али то често није ни потребно. Мице мале. ХАХАХА

Анониман је рекао...

Živa istina... Čitava ta predstava jeste de se pokaže ko je moćniji, plodniji. I to postoji od kad postoje muško-ženski odnosi. Često proradi neandertalac u meni, pa pokušavam da zadivim svoju damu veličinom mog(ćaletovog) automobila ili basketaškim umećem... :)

Unknown је рекао...

Čuj, gas na semaforu. Ja mrzim buku. Idu mi na živce te budale koje tu nešto dižu dževu. Šta sad tu..ako ćeš da bariš ribu, bari je, šta meni tu praviš buku i praviš pičvajz na ulici? A i ona..get the room, morons! :)) Pa tamo vozite kola i rolere, ja `oću da na miru čitam svoju knjigu, i šta sad :)

Митоман је рекао...

Oluja je zla. Ti si kul.
I šta fali, ja to stalno radim. Em što vide da si maštovit i mica mala ♥, često i daju broj, fejs, skajp, msn i još štošta.

Nekad ne daju ništa osim osmeha, al' i to je dosta...Za početak. ;)

Džunglica је рекао...

@Olujo, zaboravih tu reč "kurčiti se". To je ok, to im je smisao života ;)Ali, meni se to, za razliku od tebe, i dopada :)

@Dooyeen, logično, dame su tu da vam se dive, a vi da izvodite cirkus zbog njih. :)

@Milko, samo ti čitaj svoju knjigu i stiči saznanja na plemenit način, pusti ove sirovine nek se kale ;)

@Mite, ma Oluja se samo folira ;) Skromnost je čovekova najveća vrlina, a osmeh neke dame nagrada za dobar nastup ;)

vilja је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
ТоМЦаа је рекао...

Ја немам појма о томе, ја се само склоним са стране и посматрам будале (и обавезно се смејем)... Мада било је тренутака када сам се курчио (и више него што треба), али сам сад извалио да то нити је било за похвалу, нити је било због неке даме xD

D. је рекао...

A mice :)) Jos mi je zabavnije kad se dokazuju jedan pred drugim :)

Unknown је рекао...

JQ, pa naravno da ću da čitam svoju knjigu, ali ne može to tako, da mi tu divljaju motornim vozilima spod zgrade, pa taman da mi je komšinica Monika Beluči lično. Samo još treba da mi poremete ritam sna, pa da se razdražim, i pokvarim ten i šmrc.

Tomcaa, papak jedan, i ti si se kurčio nekad, a? Ja sam uvijek bio pristojan, a ovaj svijet ode u tri pičke materine, očigledno :))

Zoon је рекао...

samo vi mislite da mi to radimo zbog vas, jer u stvarnosti razlozi su još gori (da ne kažem infantilniji :)

Džunglica је рекао...

@Viljo, hehe, hvala! "Vid' kakav sam baja" je mnogo simpatičan izraz :)

@Tomcaa, daaa, samo se ti smej bajama :)Kurčiš se, kurčiš, izvodima, integralima, funkcijama :D Samo, što su te stvari ograničene na nulti broj žena po kvadratu :)

@Di, upravo tako. Tada su baš zalogajčić :))

@Milko, ti se kurčiš knjigama, a tu jadnu decu što turiraju ispred zgrade polivaš vrućom vodom iz lavora :P :D ko pravo džangrizalo. :P Kad bi ti smuvali Moniku, tek onda bi ti poremetili ten i san, šta mi tu pričamo :D

@Zoone,nemoj da podmećeš tu sad one teorije čika Frojda, namerno sam ih izbegla u tekstu. :)Nego, navedi te infantilne razloge i razbij to uvreženo mišljenje da vi to zbog nas ;)

Zoon је рекао...

Prosto, sportovi su nastali kao zamjena za rat. Umjesto da se gađamo kopljima ili mecima, gađamo loptama u koševe, golove, udaramo ih palicom, reketom, a nema boljeg osjećaja nego kada ''uništiš'' protivničkog igrača.

U ratu naravno pobjednik odnosi sve, novac, stoku, razne materijale i blaga, pa i žene. Ali sve je to sporedno, činjenica je da muškarci najviše smrde na adrenalin kada opale nekome bananu ili zakucaju golčinu :)

To ono kad kažu da smrdimo na znoj, u stvari je adrenalin taj koji smrdi, to jest na njega MIRIŠU kasarne, sportske dvorane, gomila muškaraca koji sjede ispred TV ekrana, gledaju finale i žderu čips.

E sad, to što neki zloupotrebljavaju našu ratničku istoriju pa to koriste za tamo neke žene je posebna priča :)

Dokona Popadija је рекао...

Čekaj, da te pitam - sa kojim si ti od njih ostala ili se zadržala u vezi?

Džunglica је рекао...

@Zoone, osećaj kad uništiš protivnika je dokaz da si superiorniji nad njim, a to adrenalisanje i prosipanje testosterona je s namerom da dokažeš kako si sposoban u seksualnom smislu da zadovoljiš, odnosno, oplodiš žene i odbraniš ih od raznoraznih opasnosti :))Tako da, vi to ipak zbog nas :) Ovaj fenomen u tvom komentaru ne znam kako da objasnim: ako gledaju finale, sede ispred TV ekrana i žderu čips, a gde im je pivo?? ;)

@Popadijo, ček' da ti odgovorim - tvoje pitanje spada u domen privatnosti. :)

Zoon је рекао...

Ne, ni pivo ni žene nisu važni u čitavoj priči, ne prihvatam! :)

Kako objašnjavaš miris adrenalina u kasarni gdje i nema žena? Ili kada petogodišnji klinci pikaju fudbal?

Mi bismo igrali basket i na pustom ostrvu.

Džunglica је рекао...

@Zoone, ok. :)

Miris adrenalina? Objašnjavam da se znojite zbog nas :D, a basket i fudbal igrate da bi ste se izdvojili kao Alfe među svom tom gomilom Beta mužjaka :) Ne prihvatam drugo objašnjenje :) Mislim, bilo bi previše infantilno čak i za moj ukus :)

Kako objašnjavaš da su homoseksualci uglavnom nezainteresovani za fudbal i basket? Ali, su zato u umetničkoj sferi veoma aktivno angažovani?

Анониман је рекао...

Nesto mi se cini da je Zoon nacisto u pravu.
Ne okrece se svet oko nas, ipak oni vise vole sebe i svoje igracke :)

Džunglica је рекао...

@Zelena, nema šanse! :))

ТоМЦаа је рекао...

Прво окрећеш да сам импотентан, онда окрећеш да сам фегет, па стварно нема смисла, аман... Читам ово и забезекњавам се све више и више из секунде у секунду.

Стварно, има једна реченица из "Монтевидео, Бог те видео" кад онај клинац каже нешто типа "све је било у реду, сви су били срећни, све док се нису појавиле неке тамо жене, и онда је све почело да се распада" (парафраза).

Заблуде...

ТоМЦаа је рекао...

@ТоМЦаа: реши своје проблеме па онда сери нешто код људи по блоговима...

Džunglica је рекао...

@Tomcee & @Tomcee, onda da se ne uplićem ja u vaš monolog? :)

ТоМЦаа је рекао...

Извини, Џу, понекад се заборавим... То је због твојих ставова који појачавају моје фрустрације :)

Džunglica је рекао...

@Tomcee, jbt, sve shvataš lično. Ako je to zbog "nulti broj žena po kvadratu" pa jasno je da na tvom faksu obitavaju uglavnom muški primerci što se igraju ciframa, integralima, funkcijama itd..Na to sam mislila. Idi u peršun, znaš :)

ТоМЦаа је рекао...

Заиста мислиш да се ја курчим знањем интеграла? Искрено, ја интеграле ПОНОВО не знам, а требају ми сад за вероватноћу. Неке друге ствари су у питању, нема везе ни са факсом, нема везе ни са чим уствари... Више пута сам био бахат преко мере а да сам то тад намерно потискивао, после сам схватио колико је то глупо и ружно.

Од мене се очекује да се доказујем у свему и свачему, а ја ни са чим немам везе.

Можда сам стварно импотентан у том смислу.

Džunglica је рекао...

@Tomcee, posle svega toga što si naveo, jedino što znam jeste da postoji integralna kifla. Ostatak možemo na private, da ne oftopičarimo više. :)

ТоМЦаа је рекао...

Не знам на шта мислиш кад кажеш интегрална кифла, но добро...

"К'о кроз шуму иде човек кроз симболе", рече једном један симболиста (а можда и фегет?) :)

Zoon је рекао...

@jungle queen

''Miris adrenalina? Objašnjavam da se znojite zbog nas :D''

Kako onda objašnjavaš da muškarci proizvode više adrenalina igrajući basket nego u društvu sa ženama? :)

Biohemija ne laže, muškarci su uzbuđeniji u sportu ''grleći'' se sa drugim muškarcima nego sa ženama :)

Naravno, nije to ista vrsta uzbuđenja ali izgleda malo pederski :)

Džunglica је рекао...

@Zoone, nepropravljiv si :) Ljudi imaju tu žlezdu koja luči adrenalin. Žene i muškarci takođe :) Nego, što si se uvatio za adrenalin? A, ne za testosteron - koji je, po prirodi stvari, klasifikovan kao muški hormon? :) Njega bi trebali da lučite kad se takmičite za primat u "čoporu". Nisam li u pravu? I kako misliš uzbuđeniji? Agresivniji? Pa, taman posla da budu agresivni sa ženama ;) Sa ženama treba da luče oksitocin :))

Zoon је рекао...

Luči se adrenalin i kad smo sa ženama, ali manje. Testosteron je takođe agresivan hormon.

Ali poenta je da je ovdje riječ o sasvim drugoj vrsti ''orgazma'' :), totalno neseksualnog, fiziološkog, što ne reći infantilnog.

Žao mi je, ali mi to stvarno radimo iz totalno retardiranih razloga :)

Pred ženama to činimo jer ne znamo šta drugo da radimo :)

Džunglica је рекао...

@Zoone, ma nema potrebe da žališ, lepo sam te isprovocirala da nam otkriješ neke vaše tajne :P Od sad vas posmatram isključivo kao decu koja se igraju :)Kakvi bakrači zavodnici ovo-ono, žene sve rade ;)) Nemate vi pojma :P

Zoon је рекао...

A šta ako mi zavodimo žene zbog - muškaraca? Izgleda da nikada nećemo saznati ;)

Džunglica је рекао...

@Zoone, neki to već savršeno dobro znaju ;)

Milja Lukić је рекао...

Muškarci retko pređu zrelost dvanaestogodišnjaka. Posebno ozbiljni dosegnu do 14, hajde nek bude 15.
Kad ih ne uzimaš "za ozbiljno" posebno se trude da se pokažu. Muškarci su velika deca, i baš zbog toga su i simpatični. Nekako te uvek uvesele. :)

Džunglica је рекао...

@Miljo, oni će meni moje kantice i lopatice da kradu, e pa neće moći :D Slažem se, mnogo ih LOLEM zbog toga :)

electrasdreams је рекао...

Jebote, koja sam ja glupaca! Volim da rolam, nema mi ravne. Boze gospode, dal' sam zensko?!
Mora da jesam cim obozavam te mamine maze?

Džunglica је рекао...

@electra, pa nisi glupača što? :) I meni su dragi kad nisu preozbiljni, ali ipak preferiram za nijansu ozbiljnije od mene :))

Анониман је рекао...

Ja ću pokušati da te zadivim svojim tekstovima.

A zar suština nije to, biti dete ceo svoj život, nikad ne odrasti. Odrasli ljudi su dosadni, sumorni, nezanimljivi, nemaštoviti, zli...

Džunglica је рекао...

@exxx, pokušaj :) Jeste, suština je to, ali biti dete koje se oslanja na sebe, isključivo ;)

Анониман је рекао...

Kako god ...prija vam sve to...zar ne ? :-)

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger