12.11.10

Skituljko

Prošle zime upoznala sam jednog mladića. Izgledao je odrpano u sivom kaputu, plave razbarušene kose, onako, rekla bih tramp. Otprilike kao Skituljko iz "Cipelića", to bi bio njegov opis. Svideo mi se taj fazon, misleći da u njemu grmi čuč. I sve je išlo kao po loju, skrenula sam pažnju na sebe, i pozvao me je na date. Ali to nije bio bilo kakav date, pozvao me je na čitanje Dostojevskog!!!! Doduše, u nekom klubu. Nemam ništa protiv Dostojevskog, zaista, ali, Dostojevski!!! Date!

Nevertheless, opet. Odlučila sam da se pojavim sa drugaricom. Uuu, reći ćete, pa gde ću s njom? Unapred sam želela da to ne bude intimno, tj. da se malo družimo. Pojavila sam se u nedelju u tom klubu gde je taj glumac trebao da izvede neki monolog Dostojevskog, sele smo na najviši stepenik, naručile čaj, blago meni, i čekale da počne, naravno i da se tip pojavi.

Uskoro je u malu salicu ušao Skituljko, u istom svom sivom kaputiću, razbarušene plave kose s nekom knjigom u ruci, pojma nemam, neki brain fuck verovatno. Seo je niže nas, ne primetivši nas. Bilo mi je toplo oko srca. Glumac je počeo da blebeće i vadi neku, bož' pomozi, sekiru i da mlatara njome. Srce mi se spustilo u pete, uplašila sam se i vrisnula tako da Skituljko čuje. Okrenuo se i nasmejao. Baš sam želela da bude pored mene i da me zagrli i uteši, onako kako to rade u filmovima, kad se žene uplaše miša, pa se popnu na stolac i kao vrište.

Nije, samo se nasmejao. Udubio se u taj performans psihopate sa sekirom na bini. A meni je i dalje bilo toplo. Toplota se širila mojim telom, i baš mi je bio meden. Skituljko. Završio je i Dostojevski, večerala sam strah a pila čaj, neki buđavi. Ušli smo u tu neku spiku, ali verujem da se kontao bolje s mojom drugaricom, što se tiče tih nekih tema, filmova, umetnosti, tu baš ne mogu mnogo da razlažem i diskutujem.

I ajde, bilo je fino, posle toga smo otišli opet svi zajedno u neki restoran gde se puštao neki rok, live. Bila sam srećna da je sedeo pored mene, lepo smo se raspričali, toliko smo se raspričali i dobro razumeli da smo mogli samo da čujemo: I ja, I ja, I ja...tako i ja isto, hehe, neverovatno, i tebi, i meni. MARŠ!!! Pili smo neko vino, i pitao me da li hoću da izađem s njim na terasu da popuši cigaru. I ja sam pristala, nisam imala jaknu, pa mi je on dao svoju. On je pušio svoje cigare i pričali smo o nekoj muzičkoj liniji što je sam nekako skarabudžio, i o njegovom omiljenom bendu. Tek, ti kaže on meni: " Donesi svoj omiljeni CD kod mene, pa da vidiš kako je strava zvuk. " Ni manje ni više, mene je pitao za nešto omiljeno. E, pa gospodo draga, dragi Skituljko, ne postoji ništa na ovom svetu a da je meni omiljeno. Jednostavno, nema te stvari.

Pošto smo postali bliski ko sijamski blizanci, nekako, ne znam kako, je shvatio da bi bio momenat da me poljubi. HOW??? i WHY???? Pružila sam mu obraz ljubazno, jer nisam znala kako drugačije da odreagujem. U momentu mi se srušila slika o Skituljku, bio je samo derište koje je skakutalo po drvenom podu, jer nije dobilo sisu, ili whatever. I to me je izludelo. Više se nisam osećala prijatno, već samo fuj, kao njegova keva, a on mi je izgledao kao neki neposlušni nestaško. I tu je bio kraj. A, lepo je počelo. I falilo mu je takta, jeste. Ipak taj kaput i te cipele i ta kosa, ne, razočarala sam se. Pogrešio je, prebrzo je potegao obarač ili šta već. A i pertle, mogao je barem da ih zaveže...

17 comments:

Retka Zverka је рекао...

Šnostra. Skituljko je za zabavište, a ti, nisi baš za vaspitačicu, tj. nemaš tog pedagoškog takta da prevaspitavaš mlađe punoletnike. ;) Onaj kiks oko CD-a, pa još omiljenog, neoprostivo. Ipak je bilo romantičnije dok su se slušali krckavi zvuci ploča. Ovo je sterilno, nema dušu... A i stvarno, šta ima da ti bude omiljeno, posebno od tolikih divnih stvari na ovom svetu?! Osim, možda svega?! :)

Džunglica је рекао...

Haha uglavnom jesam za vaspitačicu, ali baš mi je bio šmek da s njim ne budem. Jebiga...sav se nekako pretvorio u derište, a bio je cool na početku. Šnostra! :D

Retka Zverka је рекао...

Ma, usr'o se ko grlica. Tak'i su ti muški... A šta če ti seronja, da ga povijaš povazda. :)) Je l' ima neki emotikon za ono veštičje cerekanje, jer takva mi je sada onomatopeja. ;)

Džunglica је рекао...

Verujem ti da se veštičji cerekaš, ne treba tebi emotikon!!! :D Možda se nije usro, ali je usro stvar. Razlika je. :veštcerek:

Retka Zverka је рекао...

Znači, osećaš me, to je baš lepo, mmmmm. Pa jeste, usro je motku i ende. <]:-) (Happy witch)

Gospodar Nevremena је рекао...

Onaj sa sekirom, to ti je Raskoljnikov i hoće da ubije babu zelenašicu. E, sve ostalo teško da sam skontao šta si htela da kažeš...ili si nepovezana ili ja ne mogu da pohvtam neke tvoje tekstove. Mislim da je do mene...

ТоМЦаа је рекао...

Као што рече неки мудрац: Вадафак ар ју токин абаут?
Пљуга па пољубац - прајслес. Ово остало - ставио сам на твитер малопре како бих рекао на енглеском... Везе с мозгом. Нема.

Valentina је рекао...

:) (samo da se javim da sam bila tu, jer još nisam dovoljno budna da komentarišem Skituljka :)

Laza је рекао...

Voleo bih da sam Skituljko...

Džunglica је рекао...

@Zveri,jesi happy, jesi? <];-D
@Gospodaru,šta ti nije jasno? Vidiš kako žene sve razumeju :)
@Tmca, nije baš prajsles, poljubac posle pljuge i vina. Mada, nije to najstrašnije. :)
@Valentina, ajde, ajde, popij kafu.
@Lazo, ali Skituljko je ugasio :)

Krvolocna Barbika је рекао...

Jao i ja volim te klosarske tipove :D

ТоМЦаа је рекао...

О, јесте, Џангл. Ал' замало :D

Најстрашније је што се ви жене капирате јер сте са истог света и познајете своје реакције на све и свашта. Оне су углавном нама момцима бесмислене и нелогичне и то ће увек бити тако јер се никад нећете спустити на наш ниво и за вас ћемо увек бити клинци. Ето тако.

D. је рекао...

Eh, a bas je lepo pocelo...

Valentina је рекао...

E sad nešto da ti kažem iz svog ugla žene koja ne razume žene taman kao da je muško. Upoznala sam hiljadu i jednog skituljka u životu, nema među njima jednog jedinog muškarca, odgovorno tvrdim, mada umeju da budu neopisivo slatki na dejtovima - mnogo su slađi na žurkama, gde imaju rezervnu publiku za svoje "duhovitosti", nego oči u oči.

Napisala si negde da je kod muškarca najprivlačnije ono što je misteriozno. Najprivlačnije je, jer je misteriozno ono što izmisliš.

Htela sam još nešto svašta da ti napišem, ali Lazu čeka neki ugalj... :)

Džunglica је рекао...

@Barbi, da, nešto između umetnika i klošara, bogat duhom :)
@Tomcee, znaš šta,u pravu si!
@D. eh, da, previše lepo je počelo. Preslatkasto.
@Valentina, takođe...Sve si u pravu, nego me čude oni likovi koji izaberu neke jadnice koje trčkaraju za njima. S njom sigurno nisu deca.
Good point za misterioznost.

Letnja Oluja је рекао...

Скитуљко ме подсећа на мог течу Себастијана што се тиче физичког изгледа и карактера. И сад је срећно ожењен мојом тетком. Имају диван брак. <3

Džunglica је рекао...

@Lujo, promenula ga tetka, kol'ko vidim :D ;)

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger